KUCHNIA TRUCKERA – KARKÓWKA Z KASZĄ I OGÓRKAMI

Potrzebne: sól, słoik/puszka ogórków konserwowych (tudzież kiszonych czy innej surówki ze słoika), saszetka kaszy (może być gryczana, jęczmienna, pęczak, perłowa itp do wyboru do koloru), olej, przyprawa do karkówki i plaster karkówki (bądź szynki, schabu czy innego mięsa jakie wpadnie nam w ręce).

W osolonej wodzie gotujemy kaszę. Gdy woreczek napęcznieje oznacza to, że kasza jest gotowa. W garnku/na patelni smażymy uprzednio pokrojony plaster karkówki na oleju z przyprawami jakie lubimy.

Na talerz wysypujemy kaszę, kładziemy kawałki mięsa i dokładamy ogórki (tudzież inną surówkę). Kaszę można skropić nieco tłuszczem z karkówki do smaku 🙂
Obiad z uwagi na rozmaitość mięs, kasz czy surówek jest praktycznie dla każdego

Czas przygotowania około 30 minut.

Życzę smacznego i pozdrawiam

Kasia