KUCHNIA TRUCKERA – MAKARON RYŻOWY Z KREWETKAMI

Podrzucam Wam coś pysznego i wbrew pozorom bardzo sycącego i mega szybkiego.

Dla 1 osoby potrzebne są:

  • pół paczki makaronu ryżowego,
  • 100 gram krewetek gotowanych białych,
  • ćwiartka czerwonej papryki,
  • 2 ząbki czosnku,
  • suszona natka pietruszki,
  • sól,
  • pieprz cayen,
  • łyżeczka masła
  • i pół szklanki półwytrawnego wina.

Makaron zalewamy wrzątkiem z szczyptą soli. Na patelni podsmażamy paprykę ze zgniecionym lub pociętym czosnkiem dorzucamy krewetki i zalewamy winem (wszystko ok. 5 minut) dusimy aż wino odparuje. Wyciągamy makaron i nakładamy krewetki z sosem czosnkowo winnym.

Coś pysznego 😋. Polecam makaron z tapioka i zieloną herbatą

 Magda z Grupy Be Active Trucker

PODOBA CI SIĘ TEN WPIS?

 😁😁😁  KLIKNIJ NA NASZ FANPAGE I POLUB STRONĘ!    😁😁😁

BĘDZIESZ NA BIEŻĄCO