KUCHNIA TRUCKERA – GULASZ NA OSTRO Z PAPRYKĄ

Składniki:

  • 600 g mięsa (ja akurat kupiłem karkówkę),
  • jedna cebula,
  • kilka kolorowych papryk,
  • przyprawy sól, pieprz, czosnek, ostra papryka (w proszku), wędzona papryka (w proszku), czosnek, 4 liście laurowe oraz kilka ziarenek ziela angielskiego

Sposób przyrządzania:

Mięso pokroić w kostki, przesmażyć na oleju, następnie dodać pokrojoną paprykę i smażyć dalej, następnie dodać cebulę pokrojoną w kostkę i smażyć. Wszystko doprawić solą, pieprzem, papryką w proszku, dodać liście laurowe i ziele angielskie, podlać troszkę wodą. Pod koniec dodać czosnek posiekany w płatki. Sprawdzić czy mięso jest już miękkie, jeśli tak to nie podlewać już wodą tylko zredukować i gotowe.

Podawać najlepiej z buraczkami i ogórkami nie zapominając o ziemniaczkach

Smacznego

Wojtek