KUCHNIA TRUCKERA – PIZZA CLASSICA ITALIANA

Dzień dobry wszystkim 😊

Mam na imię Justyna, jestem kierowcą od 3 lat i oprócz tego, że jeżdżę ciężarówką to wolny czas wykorzystuję na aktywność fizyczną i… gotowanie.

Dziś chciałabym zaproponować pizzę CLASSICA ITALIANA. Tak naprawdę do tego dania można użyć wszystkich składników, słowem – co kto co lubi.

Składniki:

  • pierś z indyka,
  • gotowa tortilla pizzy italiana classica
  • garść kukurydzy,
  • żółty ser typu light
  • garść rukoli
  • dwa średnie pomidorki
  • przyprawy: oliwa z oliwek, przecier pomidorowy, zioła prowansalskie, oregano, chili.

 

Przygotowanie:

Na rozgrzaną patelnie wrzucam płat pizzy, którą smaruję przecierem pomidorowym z ziołami prowansalskimi. Następnie nakładamy składniki, takie jakie lubimy. U mnie to będzie: podsmażona pierś z indyka, żółty ser, kukurydza, pomidorki z rukolą i na wierzch oregano. Całość przykrywam i duszę na małym ogniu przez 10 min. Jest to szybkie danie, które jest zaoszczędzeniem czasu, a może być nawet zdrowe, jeżeli zastosujemy, jak to w moim przypadku, sera typu light.

Placek powinien być lekko sztywny, przyrumieniony, ale nie może być przypalony. Na koniec dodajemy kilka kropel oliwy z oliwek typu extra virgin.

Smacznego 😉