KUCHNIA TRUCKERA – PAPRYKA Z MIĘSEM WOŁOWYM I KASZĄ PĘCZAK

Dziś mam do zaproponowania „sezonowe danie”. Jest wysyp papryki więc dlaczego z tego nie skorzystać 🙂

Składniki:

  • 4 czerwone duże papryki
  • mięso mielone wieprzowe
  • torebka pęczaku
  • 200 g pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Do osolonej i gotującej się wody wrzucam pęczak i gotuję al dente. Następnie obieram i kroję pieczarki w plasterki, drobno siekam szczypiorek. Całość łączę ze sobą i nadziewam wcześniej wydrążoną paprykę. Wkładam ją do osolonej wody, następnie gotuję do miękkości papryki tj. około 30 min. Na koniec, jak kto lubi 😊 Ja polewam ketchupem, ale można również zrobić sos pomidorowy.

Smacznego!

Justyna