
12 wrz KUCHNIA TRUCKERA – KLOPSIKI Z INDYKA I KURCZAKA (8 PORCJI)
Posted at 10:48h in kuchnia
Składniki na 8 porcji:
- Mięso na kotlety z fileta z piersi indyka – 800g
- Mięso mielone z kurczaka – 400g
- Jaja kurze – 2 szt.
- Bułka tarta – 50g
- Przyprawy wedle uznania
Przygotowanie:
Wszystkie składniki łączymy razem i formujemy 24 równe klopsiki. Wkładamy do garnka z wodą, do której dokładamy liść laurowy i ziele angielskie (opcjonalnie kostka rosołowa). Gotujemy ok. 15 min i gotowe
Ja po ostygnięciu pakuję porcję próżniowo, dzięki czemu wytrzymują w lodówce do miesiąca czasu
Podajemy wedle uznania, w moim przypadku z kuskusem i warzywami.
Makro jednej porcji:
- kcal 227
- B 34.4
- T 7.1
- W 6.4
Życzę smacznego
Darek