KUCHNIA TRUCKERA – KLOPSIKI Z INDYKA I KURCZAKA (8 PORCJI)

Składniki na 8 porcji:

  • Mięso na kotlety z fileta z piersi indyka – 800g
  • Mięso mielone z kurczaka – 400g
  • Jaja kurze – 2 szt.
  • Bułka tarta – 50g
  • Przyprawy wedle uznania

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączymy razem i formujemy 24 równe klopsiki. Wkładamy do garnka z wodą, do której dokładamy liść laurowy i ziele angielskie (opcjonalnie kostka rosołowa). Gotujemy ok. 15 min i gotowe

Ja po ostygnięciu pakuję porcję próżniowo, dzięki czemu wytrzymują w lodówce do miesiąca czasu

Podajemy wedle uznania, w moim przypadku z kuskusem i warzywami.

Makro jednej porcji:

  • kcal 227
  • B 34.4
  • T 7.1
  • W 6.4

 

Życzę smacznego

 

Darek