KUCHNIA TRUCKERA – MAKARON Z MIĘSEM MIELONYM ZATOPIONY W SERZE

Cześć

Jestem Robert i na międzynarodówce jeżdżę od 6 lat.

Widzę, że w KUCHNI TRUCKERA zamieszczane są raczej proste dania i dlatego też postanowiłem się podzielić swoim przepisem, na makaron z mięsem mielonym zatopiony w serze żółtym.

Przygotowanie trwa ok. 15 minut (jeśli ma się do dyspozycji dwa palniki)

 Składniki:

  • 30 dkg mięsa mielonego
  • miska makaronu (ok. połowa opakowania)
  • sos słodko-kwaśny z warzywami
  • ser mozzarella (tarty)
  • przyprawy (pieprz, sól, oregano)

 

Przyrządzanie:

  • mięso podsmażamy na patelni (bez tłuszczu, bo samo w sobie ma go już trochę)
  • makaron gotujemy i przekładamy na talerz
  • wrzucamy na niego mięso mocno rozgrzane (prosto z patelni) i podgrzany sos
  • posypujemy to wszystko serem (który sam się na talerzu roztopi)
  • doprawiamy wg uznania (ja daję oregano, ale można również użyć ketchup)

 

Wychodzą z tego dwie naprawdę duże porcje.

Smacznego 🙂