KUCHNIA TRUCKERA – SZYBKI ŁOSOŚ Z CZOSNKIEM, CYTRYNĄ I CEBULKĄ

Moje danie, które dziś polecam to szybki łosoś z czosnkiem, cytryną i cebulką.

  • Dwa płaty łososia oczyściłam z łusek, umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.
  • Następnie ułożyłam na sreberku dodając pokrojoną w talarki cebulę, cytrynę czosnek.
  • Całość posoliłam, popieprzyłam i zawinęłam.
  • Tak dusiłam na patelni pod przykryciem aż będzie gotowy (około 20 min).
  • W między czasie ułożyłam na moim naczyniu żeliwnym pokrojonego w talarki średniej wielkości buraka.
  • Ugniotłam mix sałat, pokroiłam w talarki cebulę paprykę czerwona i żółtą dodałam pieprz, sól, posiekaną natkę oraz koper.

 

Ogólnie lubię bardzo dużo zieleniny do każdego dania. Gdy łosoś był już gotowy ułożyłam go na pierzynkę z buraczków, przystroiłam plasterkiem cytryny i posypałam pieprzem cytrynowym.

Smacznego

 

Justyna