
23 sty KUCHNIA TRUCKERA – SZYBKI ŁOSOŚ Z CZOSNKIEM, CYTRYNĄ I CEBULKĄ
Posted at 08:57h in kuchnia
Moje danie, które dziś polecam to szybki łosoś z czosnkiem, cytryną i cebulką.
- Dwa płaty łososia oczyściłam z łusek, umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym.
- Następnie ułożyłam na sreberku dodając pokrojoną w talarki cebulę, cytrynę czosnek.
- Całość posoliłam, popieprzyłam i zawinęłam.
- Tak dusiłam na patelni pod przykryciem aż będzie gotowy (około 20 min).
- W między czasie ułożyłam na moim naczyniu żeliwnym pokrojonego w talarki średniej wielkości buraka.
- Ugniotłam mix sałat, pokroiłam w talarki cebulę paprykę czerwona i żółtą dodałam pieprz, sól, posiekaną natkę oraz koper.
Ogólnie lubię bardzo dużo zieleniny do każdego dania. Gdy łosoś był już gotowy ułożyłam go na pierzynkę z buraczków, przystroiłam plasterkiem cytryny i posypałam pieprzem cytrynowym.
Smacznego
Justyna