
14 sie KUCHNIA TRUCKERA – RYŻ Z RYBĄ, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I BROKUŁEM
Posted at 10:23h in kuchnia
Cześć, witam wszystkich gotujących, a szczególnie tych początkujących.
Zacznijmy od pytania retorycznego: Kto, by nie chciał zjeść szybko i zdrowo? No właśnie, chyba każdy. Ja ostatnio zaczęłam gotować na parze… Mam dwupoziomowy parowar, w którym mogę przygotować dania, które nie potrzebują soli, bo smaki warzyw czy ryżu są same w sobie wyśmienite.
Dziś proponuję na obiad – ryż z rybą, fasolką szparagową i brokułem.
Składniki:
- pstrąg tęczowy ok. 200g
- woreczek ryżu basmati (bo się nie klei)
- 1/2 brokuła
- fasolka szparagowa ok. 150g
- przyprawa do ryby,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Fasolkę szparagową pozbawiam ogonków, z brokuła tworzę różyczki, wszystko idzie pod wodę i ląduje do super urządzenia
- Woreczek ryżu wsypuję do pojemniczka który był w zestawie przy zakupie parowaru zalewam wodą i wrzucam na drugi poziom.
- Do tej samej przegrody dodaje umytego oczyszczonego przyprawionego pstrąga tęczowego przykrywam pokrywką i gotowe.
- Uzupełniam potrzebną wodę w parowarze i całość wstawiam na 20-25 min.
- W międzyczasie przygotowałam pomidora ze szczypiorkiem solą i pieprzem.
Dla mnie takie rozwiązanie jest super.
Smacznego
Justyna