KUCHNIA TRUCKERA – RYŻ Z RYBĄ, FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I BROKUŁEM

Cześć, witam wszystkich gotujących, a szczególnie tych początkujących.

Zacznijmy od pytania retorycznego: Kto, by nie chciał zjeść szybko i zdrowo? No właśnie, chyba każdy. Ja ostatnio zaczęłam gotować na parze… Mam dwupoziomowy parowar, w którym mogę przygotować dania, które nie potrzebują soli, bo smaki warzyw czy ryżu są same w sobie wyśmienite.

Dziś proponuję na obiad – ryż z rybą, fasolką szparagową i brokułem.

Składniki:

  • pstrąg tęczowy ok. 200g
  • woreczek ryżu basmati (bo się nie klei)
  • 1/2 brokuła
  • fasolka szparagowa ok. 150g
  • przyprawa do ryby,
  • sól, pieprz

 

Przygotowanie:

  • Fasolkę szparagową pozbawiam ogonków, z brokuła tworzę różyczki, wszystko idzie pod wodę i ląduje do super urządzenia
  • Woreczek ryżu wsypuję do pojemniczka który był w zestawie przy zakupie parowaru zalewam wodą i wrzucam na drugi poziom.
  • Do tej samej przegrody dodaje umytego oczyszczonego przyprawionego pstrąga tęczowego przykrywam pokrywką i gotowe.
  • Uzupełniam potrzebną wodę w parowarze i całość wstawiam na 20-25 min.
  • W międzyczasie przygotowałam pomidora ze szczypiorkiem solą i pieprzem.

 

Dla mnie takie rozwiązanie jest super.

Smacznego

 

Justyna