
06 lis KUCHNIA TRUCKERA – JAJECZNICA Z KIEŁBASĄ CHORIZO I WARZYWAMI
Posted at 10:49h in kuchnia
Dziś chciałabym zaproponować proste danie, które spokojnie może sobie przygotować w drodze każdy kierowca.
Składniki:
- cukinia
- pomidor
- pieczarki
- szpinak
- kiełbasa Chorizo (dostępna niemal w każdym dużym markecie)
- 2-3 jajka
- ser feta
- przyprawy (sól, pieprz i mnie jest jeszcze czarnuszka)
Przygotowanie:
Zaczynamy od duszenia pokrojonych w kostkę/plasterki warzyw. Gdy będą już miękkie, dodajemy na patelnię pokrojoną kiełbasę i mieszamy. Na koniec dokładamy ser i wbijamy jajka. W zależności czy ktoś lub jajecznicę mniej lub bardziej „ściętą” krócej lub dłużej trzymamy ją na patelni. Doprawiamy według uznania.
Smacznego
Andżelika 😉