KUCHNIA TRUCKERA – JAJECZNICA Z KIEŁBASĄ CHORIZO I WARZYWAMI

Dziś chciałabym zaproponować proste danie, które spokojnie może sobie przygotować w drodze każdy kierowca.

 

Składniki: 

  • cukinia
  • pomidor
  • pieczarki
  • szpinak
  • kiełbasa Chorizo (dostępna niemal w każdym dużym markecie)
  • 2-3 jajka
  • ser feta
  • przyprawy (sól, pieprz i mnie jest jeszcze czarnuszka)

 

 

Przygotowanie:

 Zaczynamy od duszenia pokrojonych w kostkę/plasterki warzyw. Gdy będą już miękkie, dodajemy na patelnię pokrojoną kiełbasę i mieszamy. Na koniec dokładamy ser i wbijamy jajka. W zależności czy ktoś lub jajecznicę mniej lub bardziej „ściętą” krócej lub dłużej trzymamy ją na patelni. Doprawiamy według uznania.

 

Smacznego

 

Andżelika 😉