KUCHNIA TRUCKERA – ROLADKI Z ŁOSOSIEM NA BAZIE TORTILLI

Wiadomo, że czas w transporcie ma niebagatelne znaczenie i nie zawsze jest czas, by cos dobrego zjeść. Ale akurat te „roladki” robi się błyskawicznie, a potem można je podjadać w czasie jazdy…

 

Składniki:

  • 2-3 duże placki z tortilli pszennej
  • 200 g łososia wędzonego na zimno
  • serek kremowy (najlepiej o smaku chrzanowym)
  • sałata lodowa
  • ogórek świeży
  • ogórek konserwowy
  • przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka)

 

 

Przygotowanie:

 

Placki tortilli smarujemy serkiem. Następnie nakładamy sałatę lodową, łososia, cienko pokrojonego w plasterki surowego górka i pokrojonego w paski ogórka konserwowanego. Doprawiamy do smaku (ja lubię na ostro, ale jak wiadomo preferencje są różne).

Tortillę zawijamy i kroimy w plastry o grubości ok. 3-4 cm. Roladki są już praktycznie gotowe, ale ja chowam je do lodówki na 2-3 godziny, by się trochę „przegryzły”.

Zazwyczaj wychodzi mi ok. 20 „plastrów”, które są doskonałą przekąską w czasie jazdy, a ich przygotowanie zajmuje maksymalnie 15 minut. A przynajmniej wiem, co jem 😊

 

Życzę smacznego

 

Krzysiek