KUCHNIA TRUCKERA – W SYLWESTROWY WIECZÓR NA STOLE KRÓLUJĄ GŁÓWNIE PRZYSTAWKI

KUCHNIA TRUCKERA – W SYLWESTROWY WIECZÓR NA STOLE KRÓLUJĄ GŁÓWNIE PRZYSTAWKI

Święta, święta i po świętach. A za pasem Sylwester. Ja jak co roku stawiam głównie na przystawki, dwa ciepłe dani, bo goście i tak są „przejedzeni”.

 

Co do ciepłych dań, to jest to nieśmiertelny bigos ugotowany m.in. z resztek wędlin, które pozostały po świętach i barszcz czerwony z krokietem. Wszystko przygotowane wcześniej, wystarczy więc tylko podgrzać.

 

Bez większych umiejętności kulinarnych w parę minut można zorganizować fantastyczne przystawki, które u nas w domu zawsze cieszą się dużym powodzeniem.

 

Najważniejsza jest deska (a właściwie to trzy takie same), na których znajdują się:

  • winogrona bezpestkowe nabite na wykałaczkę
  • pokrojone oscypki
  • lekko podsmażony na patelni ser Camembert
  • ser Mozzarella w kulkach (przekrojonych)
  • pomidory koktajlowe również nabite na wykałaczki

 

 

Do tego na stole możemy znaleźć:

  • salami zapiekane w cieście francuskim
  • tortilla z łososiem
  • sałatka typu gyros
  • pikantne kabanosy udekorowane różą wykonaną z salami
  • opieczone pieczywo tostowe z przyprawami pokrojone w paski, tzw. paluchy
  • babeczki z czekoladą
  • paluszki

 

Mam nadzieję, że ktoś skorzysta w ten wieczór z mojego pomysłu.

 

Udanej zabawy 🥂🥂🥂

 

Dominika