Witam wszystkich,
Ci, którzy mnie znają, wiedzą że gotowanie to jedna z moich większych pasji i gdy tylko weekend wypada w trasie zawsze staram się przygotować coś dobrego. Dziś chciałbym Wam zaproponować sytą zupę, bezmięsną i prostą w przygotowaniu 🙂
Składniki:
- ziemniaki
- świeża kapusta
- fasola biała, czerwona, szparagowa
- marchew
- pietruszka
- cebula
- botwinka
- koperek
- barszcz czerwony
- przyprawy
Przygotowanie:
Ziemniaki pokroić w kosteczkę, kapustę świeżą poszatkować, wrzucić z puszki fasolę białą i czerwoną oraz szparagową. Zetrzeć na tarce marchew i pietruszkę. Do tego cebula pokrojona w kółka. Ja dodaję jeszcze do tego słoik botwinki domowej roboty oraz koperku pokrojonego.
To wszystko gotujemy. Na koniec dolewamy czerwony barszcz. Można dodać też trochę cukru dodać, żeby złamać ostry smak. Na talerzu dodajemy łyżkę śmietany gęstej.
Smacznego
Ranger Sosnowiec