KUCHNIA TRUCKERA – PLACKI JAGLANO-TWAROGOWE

KUCHNIA TRUCKERA – PLACKI JAGLANO-TWAROGOWE

Mam na imię Robert i należę do grupy aktywnych kierowców HWT – Hard Working Truckers Elite. Wiele osób uważa, że jeżeli ktoś w trasie dba o siebie, to i jego dieta musi polegać na samych ograniczeniach. Niemniej sam jest klasycznym przykładem, że niekoniecznie…

Dziś podaję przepis na placki, które przyrządzam sobie w trasie.

Składniki

  • mąka jaglana 200 g
  • jajka 3 szt.
  • mleko 150 g
  • twaróg 250 g
  • banan 1 szt.
  • żurawina 50 g (opcjonalnie)
  • wiórki kokosowe 30 g (opcjonalnie)
  • odżywka białkowa (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie produkty że sobą w misce, rozgrzewamy patelnie i tworzymy na niej tzw. film olejowy. Łyżką nakładamy średniej wielkości placki i smażymy z obu stron po ok 3-4 min. Gotowe. Ja najczęściej jadam je z masłem orzechowym ewentualnie jogurtem i owocami.

Smacznego 🙂

PODOBA CI SIĘ TEN WPIS?    POLUB NASZ FANPAGE!

 

Sprawdź także