Witam ponownie,
Dziś mam do zaproponowania kotleta mielonego, który pasuje zawsze do śniadania i kolacji na zimno i gorąco, a do obiadu jest po prostu pycha

składniki
(na kilka posiłków, bo nie opłaca się robić każdorazowo)
- 1 kg mięsa (mieszam mięso wieprzowe z karczkiem, łopatką i szynka)
- jedna duża cebula
- 2 jajka
- natka pietruszki
- łyżka śmietany
- 2 ząbki czosnku
- bułka tarta
- przyprawy (sól, pieprz)

przygotowanie
- mięso drobno kroję i podsmażam na patelni na smalcu, bo tak mnie uczyła babcia
- potem ugniatam go widelcem i dodaję jajka i śmietanę (by były pulchne)
- doprawiam przyprawami i obtaczam w tartej bułce
- smażę do złocistego koloru

podanie
To już wszystko zależy od gustu. Ostatnio mielone jadłem ze młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem, surówką (przygotowaną wcześniej i zabraną z domu) oraz mizerią.
Cóż mogę powiedzieć? Orgazm smaku!
Serdecznie pozdrawiam
Piotr „Smakosz kuchni”