Zimne przekąski, czyli doskonałe uzupełnienie majowego grilla

Zimne przekąski, czyli doskonałe uzupełnienie majowego grilla

Już za kilka dni Polska pokryje się, mam nadzieję, że nie chmurami, ale kłębami dymu, który będzie się unosił nad grillami. Ja osobiście za smażonymi mięsami nie bardzo przepadam, w przeciwieństwie do mojego męża, więc postanowiłam dla naszych znajomych przygotować coś „na lekko”.

Na naszym stole znajdą się więc:

  • sałatka typu gyros
  • sery (podsmażony Camembert), oscypki,  mozzarella w kulkach i żółty ser długodojrzewający
  • pikantne salami zwinięte na kształt kwiatu róży
  • kabanosy (2-3 smaki)
  • roladki z szynką lub łososiem (do wyboru) na bazie tortilli
  • salami w cieście francuskim
  • zapiekane paluszki chlebowe
  • pomidory koktajlowe
  • winogrona
  • i coś na słodko, czyli muffinki czekoladowe

A Tomek, „zaopiekuje się” grillem i „napojami” więc mam nadzieję, że goście głodni, ani spragnieni od nas nie wyjdą 😊

Serdecznie pozdrawiam


Ola

Sprawdź także