KUCHNIA TRUCKERA – KASZOTTO Z KURCZAKIEM, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM

KUCHNIA TRUCKERA – KASZOTTO Z KURCZAKIEM, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM

Składniki:

kasza gryczana 100 g
pierś kurczaka 200 g
por 200 g
marchew z groszkiem 300 g w trasie słoik w domu mrożona
oliwa z oliwek 10 g
kostka rosołowa typu „Knor” w formie bulionu (jak ktoś się boi to tylko woda) niecała szklanka.
przyprawy wedle uznania: sól, pieprz, zioła prowansalskie.

Przygotowanie:
Mięso pokroić w kosteczkę przyprawić podpiec na oliwie, po około 5/10 minutach dodać pora. Całość dusić pod przykrywką aż por zmięknie. Wsypać kaszę gryczaną, dodać bulion dusić pod przykrywką około 15 min. Najlepiej jeszcze odstawić na 15 min żeby danie doszło.

 

Pozdrawiam i życzę smacznego ?

Cyryl „Be Active Trucker”

Sprawdź także